fredag 29 februari 2008

Evilla och ullhuvsbesök


Idag så kom äntligen mitt beställda Evilla regnbågsgarn, oj så vackert! Men innan jag sätter stickorna i det har jag tänkt att sticka färdigt pippitröjan-jag är inte mycket för att ha flera projekt på gång samtidigt, då känns det som att jag aldrig kommer nån vart med nåt utav projekten. Dessutom finns det tyvärr inte så mycket tid till stickning just nu, exjobbet måste få ta störst tid.





Och då när jag sitter med mitt exjobb på sena timmen brukar Ullhuve nr 3 alias Missy Elliot komma och hälsa på...hon är som piggast såhär på kvällsningen och livar upp stämningen med glädjeskutt och pappersknaprande. Evilla regnbåge

Lilla M är fortfarande sjuk så det blir nog
inget dagis imorgon heller.

onsdag 27 februari 2008

Böcker




Igår kom min "Book of yarn" med tillhörande snigelvantemönster! Jag har bläddrat igenom boken lite snabbt och kan konstatera att det verkar vara en massa bra garnfakta, nu
kommer jag säkerligen få svar på grejjer jag gått och funderat på.
Snigelvantarna är sååå fina och jag längtar efter att börja sticka dom, har dock inte köpt garn ännu.


Beställde också en bok av Jens Juul, "Ditt kompetenta barn" som jag ser fram emot att läsa. Idag var jag en liten sväng på bokrean, med mig hem kom några böcker till älskade M (en tuggade hon sönder redan i affären) och så blev det lite barnuppfostrantips från Supernannyn (jag gillar henne och det jag sett på tv).


I väntan på mitt regnbågsgarn får ni en bild på ett sockgarn jag köpte i samma veva som garnet till pippitröjan. Nu har ja stickat sockar till alla andra så nu blir det ett par sockar till mig själv, kanske ett par Pomatomus.
Nu har jag så mycket roligt att göra så jag vet knappt vart jag ska ta vägen...sticka pippitröja, sockar, läsa en massa böcker....faast jag vet vad jag borde göra mer än nåt annat: p l u g g a! Jag trodde min handledare skulle påpeka vad lite jag åstadkommit den senaste veckan men jag klarade mig, den här gången också. Ikväll tänker jag iallafall ägna mig helhjärtat åt pippitröjastickning.
Älskade M är krasslig igen så inskolningen på dagis skjuts på framtiden.



måndag 25 februari 2008

Rainbow

Garnlycka!
Har precis beställt ett nystan Evilla- rainbow från Garnkorgen. Det ska bli en fin Clapotis vad det lider.

Idag var lilla M en hel timma själv på dagis, det gick jättebra!

Imorgon blir det bokrea för hela slanten.

söndag 24 februari 2008

Merinoullvarning!

Såg just på TV4 nyheterna ett inslag om merinoull från Australien, där fårfarmarna utan bedövning flår lammens bakdelar (!!!!!!) för att inte flugor ska lägga sina ägg i pälsen. Åhh nej, vad håller vi människor på med nu? Jag mår illa och tittar med avsmak på mitt merinoull jag stickar min pippitröja med...har det lammet/lammen som producerat mitt garn utstått denna tortyr?

Frågan är nu om detta förekommer endast i Australien (troligtvis inte) och på alla får, inte bara lammen som producerar merinon? Jag hoppas få svar på detta i kvällens Kalla Fakta kl 19.20 som jag uppmanar alla andra att också titta på. Sedan tänker jag hädanefter ifrågasätta ullgarnsproducenterna om ullproduktionen.

lördag 23 februari 2008

Statistik och reggae

Nån bok kom det minsann inte idag.

Älskade M har kommit på att hon kan snurra runt, runt runt.

Hög tid för lite analysering av statistik, detta spice-ar jag upp med lite gratis reggaeradiolyssning (www.live365.com).

torsdag 21 februari 2008

I väntans tider

Imorrn kommer förhoppningsvis boken jag beställt! o då måste jag ju köpa garn och stickor (de ja hade gav jag bort till en vän i Kamerun) till snigelvantarna :)

Med pippitröjan går det framåt, jag håller på med ärm nr 2 och har repat upp lite, tänka sig...nåt som jag sällan gör, men igår tog jag mig i kragen. Jag försöker sluta upp med att skjuta upp saker till en annan dag, det är jag rätt bra på annars. Det går sådär.

Idag lämnade jag älskade M själv en halvtimma på dagis....det var inte lätt vill jag lova men allt hade gått bra fick jag höra när ja kom tillbaka. Lilla duktiga tjej!

Röda jeans blev det igår, o så en svart tunika och en sjal. Tänk vad lite nya kläder kan göra för humöret!

Snart är det bokrea! jag tänkte inhandla mig en bok om barn och böcker till älskade M.

tisdag 19 februari 2008

Blondie och inskolning

Jag har varit och fått en ny frisyr, check it out!





En numera blond och korthårig ullhuvsmamma















Min snygga assymetriska nacke, eller ja håret är det väl...






Jag är mycket nöjd och trivs väldigt bra i kort hår, nu är det slut på hästsvanslivet.



Så här långt har jag kommit på Pippitröjan till älskade M:




Pippitröja till lilla M i görningen





Jag valde grå istället för traditionell blå, tycker det blir finare. Ett roligt projekt, det går snabbt och det händer lagom mycket med färgbyten och en o annan ökning. Ullhuvsbarnet kommer bli jättefin tror jag!



Idag var det första dagen på inskolningen av älskade M. Vi har fått plats på en alldeles nyöppnad förskola inte långt ifrån där i bor, så imorse var det dags efter en veckas försening pga sjukdom. Det gick jättebra! Det var bara 3 barn på våran avdelning idag så det var förhållandevis lugnt, förutom att ett stackars barn var alldeles ifrån sig då det var första dagen utan mamma eller pappa. Det gjorde ont i hjärtat o se stackarn, jag hoppas inte lilla M kommer bli så ledsen...Hur som helst så verkade lilla M ta det med ro, hon lekte med alla spännande leksaker, tittade på de andra barnen och undersökte stället. Jag känner mig nöjd med förskolan i sig och speciellt med förskollärarna som har gett ett gott första intryck. Nu återstår det att se hur det kommer gå resten av den här veckan och nästa.



Jag har äntligen fått lite ekonomisk stabilitet, detta har firats med nytt hår och beställning av en stickbok- The Knitter´s book of yarn, Clara Parkes"! Jippie! Jag vet att det ska finnas ett mönster till ett par snigelvantar där i, dessa såg jag hos en annan stickbloggerska (tänkte förståss länka men det är nåt visst litet ullhuve som har meckat med datorn så det funkar inte...) och jag bara måste sticka dom vantarna! Bilder utlovas när boken anlänt.

För övrigt är jag mest stressad över mitt exjobb, det går sakta med säkert framåt dock frågan är bara om det går tillräckligt fort? Men ja kommer ju få mer tid när lilla M börjat på dagis.

Annars så vill jag ha röda jeans, Knulpskor, en grön tunika och en batiksjal....

tisdag 12 februari 2008

Sockar

Här är vad som blev stickat i Kamerun:


Monkeysockar

Och så...



Bootisar

Båda paren skall ges bort till en nybliven mamma och hennes lilla son.

Det blev ingen förskola....älskade M har åkt på samma förkylning jag hade. Så nu kämpar vi emot feber, snor o hosta.


söndag 10 februari 2008

Vad är det för en dag....

...är det en vanlig dag? Nä det är ingen vanlig dag för det är Mårrans födelsedag! Hurra hurra hurra! Tänk att ett helt år har gått med denna lilla fantastika unge :)

Idag har vi haft kalas, det blev tårta, kakor och massor paket! TACK alla som var här o grattade lillan och tack för alla fina presenter!!

Sen kommer det bilder inom kort för jag fick nämligen en födelsedagspresent i tidigt tidigt förskott---gissa vad? jo just, en alldeles supersnygg kamera! Jag är mallig.

Imorgon ska vi börja inskolning på förskolan med lilla älskade M, det ska bli kul!

Nu ska jag stjäla 30 min av pluggtid till pippitröjan som jag inte haft tid att sticka på på evigheter.

lördag 2 februari 2008

Cameroon in pics

Skjul för matlagning över öppen eld





Finfina pappan down beach Limbe

På markanden i Bambui

O så här fin är jag i håret


En av mina afrikanska outfits

Jag har börjat plugga igen; har tagit upp mitt exjobb och håller på med statistik nätterna igenom: ANOVA analyser, signifikanser och diagramanalyser. Det går bra, tror jag.

Jag stickar på ullhuvets pippitröja, har gjort färdigt bakstycket och är nu inne på en halv arm. Det går fantastiskt bra, jag ska sticka en pippitröja till mig själv vad det lider. Kameran tycker att den gjort sitt så bilder är det värre med.

Älskade älskade ullhuvet fyller ETT helt år om en vecka! Wow, vilket fantastiskt år det har varit. Att fått lära känna denna lilla bedårande varelse är det mest fantastiska jag varit med om.

We go wrap!

Cameroon in pics

Down beach Limbe med en bit av Atlanten



Bamenda med härliga tanter som nöp mig (sägs ge styrka)


Huset där vi bodde i Mutengene


Pappan där vi ska bygga vårat hus, jiho!


Juldagens matlagning