tisdag 19 januari 2010

Madiba

Den här...

..håller med tråd och virknål på att bli en tavla!

måndag 18 januari 2010

Måbrahatten

PRAA PRAAA PAAAAAA!

Måbrahatten är färdig (ska bara fästa lite trådar), under resans gång har jag fått en virkblåsa på långfingret, brutit av en virknål i plast och insett att yes I can!

Skapelsen är virkad i Molly med virknål nr 41/2, "spenarna" genom dubbelökningar/minskningar och popcornmaskor.






Fryser man om öronen tar man på sig en snygg sjal under, tadaa!

fredag 15 januari 2010

Nytt år nya möjligheter!

I slutet av förra året och i början av det nuvarande har jag haft/har jag följande på stickorna/virknålen:

Mössa och krage stickade i garn från Drops, har helt tappat namnet på garnet. Mössan har jag stickat efter Dödergöks fina mönster och kragen efter eget huvud (=ihopsydd bred mosstickad halsduk).



Puffärmskofta till lilla M, stickad i bomullsgarnet Paris efter mönster av Astrid (Garnshoppen Astrid). Jättejättesöt och litelite för liten så funderar på att ge bort den till en vän och sticka en ny.
Lite flerfärgsstickning har det också blivit, iallafall en och en halv vante...Garn från restgarnslagret o mönster från bibbliobok.


Somde flesta andra har jag provat Drops nya sockgarn Delight. Dubbelt garn o enkla sockar (hör o häpna mitt andra par sockar, ever).

Senaste förälskelsen är endå denna skapelse, en måbrahatt! Jag blev inspirerad av Xenobia Bailey som gör de mest fantastiska kronorna (min högerknapp på musen är ur funktion annars hade jag gärna länkat-men googla vettja). Måbrahatten är virkad i, håll i hatten, akrylgarn efter eget huvud. Jag tänkte nog övergå till bomull vad det lider, för fler lär det bli, jag har ett flertal designideer.

Å så en favorit i repris, dragspelsbaskern! Denna gång i Kauni. Min metallblåa linsjal blev till slut färdig,den har fått tofsar i ändarna och används flitigt. Lin I like!


Sist men inte minst har det virkats ekohjärtan (M&K ekobomull).



ONE LOVE