måndag 26 oktober 2009

Andra bullar

Av garnet som skulle blivit en kofta vikar jag vantar. Jag klurar lite på vad jag kan tänkas brodera på dem; ett lejon, hjärtan eller blad...

När jag inte virkar vantar stickar jag på just en kofta till lilla M. I mjuk,lurvig alpaca.
Å så blev det bullkalas när min pappa och syster med kompis hade vägarna förbi.

Yummie!
Min pappa har varit i Thailand och kom hem med dessa vackra ting;

Festkläder till lilla M
och....

....superfina haremsbyxor med jättefina muddar till mamman!
Vi tackar och bockar.

fredag 23 oktober 2009

Owls

Under min internetfrånvaro så gjorde jag färdigt min uggletröja, stickad i M&K ekoull. Den är som en tarm och jag älskar den!
Halvkassa bilder men ja, ni hajjar.


Jag har äntligen kommit överrens med mitt blåa lingarn; Knitpro 5mm, rätstickad trekantssjal och ökningar på vartannat varv. Å så har det blivit en liten råkmudd, jag var o lånade boken Virka muddar där mönstret finns, jag tycker fåglarna ser ut som råkor. Men någon andra mudd blir det nog inte.

När zebravästen är färdig kommer det bli Bohusstickning, jag har beställt ett garnpaket till Turkos ljus,mössa och halsduk.
Nu när garnet som skulle bli en kofta till lilla M blev till en Owls så var jag och införskaffade alpaca som verkligen kommer att bli en kofta till M.

Jag måste bara visa vad lilla konstnärsM skapade när mamman i godan tro trodde att det bara degades med deg....

Vad det är? En snögubbe enligt skaparen :)

Tebax, zebramönster o celeber frukostgäst

Ååå goda värld, guld och gröna skogar! Jag har internet igen, nu känner jag mig som en människa igen.

Tvåändsstickningen går sakta men säkert framåt, såhär började det...


Knitting out of Africa av Marianne Isaager, mjuk alpaca och tvåändsstickat zebramönster.
Å efter några upprepningar o diverse fula ord så satt det två framstycken på stickan.

Idagsläget har jag lagt upp till bakstycket,många maskor blir det o lång tid tar det. Jag har funderat lite på det här med hur jag ska hålla trådarna, det lilla jag läst om tvåändsstickning säger att man ska ha en tråd i varje hand men det var mer än jag redde ut så nu kör jag helt enkelt med båda trådarna på vänster pekfinger och lirkar mellan stickan mellan trådarna på de aviga maskorna.
Ett av djurvärldens finfinaste mönster.
Imorse hade vi fint besök... matbordet (lugn lugn mormor). Drottning Missy var sugen på smörgås, hon hoppade från mitt knä upp på bordet o inspekterade vad människodjuren hade på tallrikarna.

tisdag 13 oktober 2009

Utan internet

Internet fungerar fortfarande inte, Tele2 har en fantastisk kundservice....not. Jag är vansinnig!

Mest arg är jag för att mina inläggsplaner till "so you...." inte bli av. Men jag stickar iallafall på min utmaningsstickning och det är roligt så det förslår! Vad blev det då? Jorå, efter att ha helt ändrat spår från Bohusstickning (till och med ett beställt garnpaket) till tvåändsstickning! För länge sen köpte jag boken "Knitting out of Africa" (tror ja den heter) och blev handlöst förälskad i en zebraväst! När jag tittade närmare på mönstret och upptäckte att det innebar tvåändsstickning så tänkte jag att nä...det verkar för svårt. Jag har sneglat på resultatet av tekniken på en massa trevliga bloggar en längre tid men tänkt att det är nog för krångligt, "dubbla " maskor och tidskrävande.

Meeen, nu när det är dags att utmana sig själv så var det dags! Jag inhandlade till och med alpackagarn som jag i vanliga fall tycker är lite svårt att få till snygga maskor med. Är det utmaning på g så är det. Förväntansfull började jag lägga upp mina maskor, stickade på en bra bit och kände att yey det här går ju bra! Efter lite noggrannare genomgång av antal maskor och antalet maskor i mönstret så blev det till att repa upp, en , två och en tredje gång. Men nu så har jag fått rätsida på det hela och har kommit en liten liten bit. Summan av kardemumman är att I like! Jag gillar att västen kommer att kunna bäras "utåin" och då med mönstret med omvända färger. Bilder kommer vad det lider.

måndag 5 oktober 2009

So I think I can knit eh?

Jag ska dansa vals/foxtrot i "So you think you can knit" . Det ska bli mycket spännande, jag ska genast ut o surfa runt på vals/foxtrot-arnas bloggar för inspiration och ideer.

Annars så fungerar vårat internet sådär, därav bloggtystnaden.

På Syfestivalen inhandlades det en massa fina grejjer; KnitProstickor...åååå du milde tid!, ljusgrått tretrådigt garn från Ullcentrum som ska bli en kofta till lilla M, lila entrådigt garn från Garnpaletten som ska bli en sjal, mera Ekoull från M&K till "Owls" och ett gult nystan ull/silkegarn som ska bli ett par vantar. Finfina grejjer minsann.