lördag 27 september 2008

Pågående

Mitt vackra garn jag beställde från Garnkorgen kom i vanlig ordning snabbt som tusan. Mest nöjd är jag såklart med nystanet från Araucania.

Såhär långt har jag kommit på mina Mermaids:

Mönstret är bannemig ett av världens finurligaste! Lilla ullhuvsbarnet skall få ett par restgarnssockar och ullhuvspappans tröja är påbörjad:


Å så har jag bytt hårfärg:

Bloggläsardags!







söndag 21 september 2008

Garnlycka

Nu har jag beställt garn, hå ha hi hi va skojigt det är. Det ska bli lite grejjer till älskade M så hon kan hålla värmen i vinter; det här ska antingen bli till en Baby surprise jacket eller en pullover och det häringa ska bli till en mössa och ev halsduk/vantar beroende på hur långt det räcker. Båda garnerna är nya bekantskaper så det ska bli intressant att få klämma på dem. Dessutom ska jag inhandla några nystan Alaska så att sambon också kan hålla sig varm i vinter, den här ska det bli. Sen har jag lovat en "pippihalsduk" i Eskimo där ränderna ska gå i grått och rött så att det matchar tröjan. Guuud vad bra det kommer bli! När blir det färdigt frågade sambon.....jag gav honom 4 veckor så nu blir det till att lägga i övre stickväxlarna.

Nu ska jag fortsätta att med det ena ögat titta på när de bygger hus i programmet Grand designs och när de gaddar sig i Miami Ink och med det andra hålla ett öga på maskorna på min första Mermaid.

Am out

lördag 20 september 2008

En annan del av verkligheten

Det här måste ses! Kolla in Meet the natives, ett gäng män som reser från ön Tanna i Stilla havet till England för att som de säger leva med de tre engelska stammarna; arbetarklass, medelklass och överklass. Jag har nog inte skrattat så mycket på länge, så himla härliga killar. Nu vill jag adoptera allihopa eller flytta till Tanna och leva i frid och harmoni.

Bra vs inte bra

Det är bra att stickning är världens bästa hobby! Inte bara att det är kul, meditativt och lugnande att utföra det, att garn finns i så fantastiskt många utföranden, att nystanen i sig kan vara alldeles underbara att titta och känna på dessutom resulterar hobbyn i något man kan använda och vara mallig över att man själv har gjort när någon frågar :). Sist men inte minst kan hobbyn följa med överallt; no more tråkiga väntetider!

Det är inte bra att ett kinesiskt mejeriföretag tyckte att de skulle ha i lite melamin, som används i tillverkningen av lim och annat (för att då ser det ut som att mjölken innehåller mer protein än vad den gör), i torrmjölken. Pga detta har många stackars barn som nyligen sett dagens ljus fått njursten dött, ännu fler har blivit sjuka.

Det är bra att jag fortfarande vill ha marsvin.

Det är inte bra att jag ofta vaknar av att jag har ont i sidorna (precis nedanför revbenen) så att jag inte tar mig upp ur sängen. Fast nu brukar jag vakna strax innan och ge mig upp, då försvinner det.

Det är heller inte så bra att jag alltid somnar när jag nattar älskade M, så nu har jag sovit sen kl 20 igår. Jag kan somna hur och när som helst, till vissas förtret.

Det är bra att jag är ledig i helgen, jag och älskade M ska mest vara ute medan pappan packar bilen som ska exporteras. Kanske blir det en liten utflykt till ekarna och/eller leta upp nya roliga lekplatser. Jag längtar så efter lite naturupplevelser. Sen ska vi baka lera så vi kan dega lite.

Det är bra att jag nu ska njuta av lite stickning och kanske kolla in nån gammal repris på SVT play.


onsdag 17 september 2008

Bildbevis

Så här ser den ut min lilla klövermönstrade bolero, gladast är nog jag!


O så pysslar jag med det här nu:


Mermaids och marsvinssurfning, jamän ni seeeeeeer ju hur söta de är! Ge mig ge mig ge mig ge mig.....

... o så vill jag ha ett heltidsbiologjobb. Ge mig ge mig ge mig....







tisdag 16 september 2008

Andra tider

Huga vad dålig jag varit på att blogga på sistone...annat ska det bli nu! Sen jag bloggade sist så har jag gjort färdigt min klövermönstrade bolero o den blev jättefin; jag har aldrig varit så nöjd med något självtillverkat nån gång tidigare. Iställer för att färdigställa alla ufon så har jag börjat på nåt jag länge har haft i tankarna nämligen ett par Mermaidvantar. Jag stickar i samma garn som vid ovan nämnda projekt, det blir finfint tror jag. Bildbevis utlovas inom kort.

Annars så: arbetas det, söks det alldeles för få jobb, dröms det fortfarande om sötsöta Lunkaryamarsvin, städas, njuts det av musik (lyssna på denna vackra stämma om ni vågar) och såklart skrattas det åt ullhuvsbarnet. Denna kan nu även säga sitt namn, säga ko, visa hur stark hon är (genom att knyta nävarna, bita ihop och ta i så att senorna på halsen syns-jag skrattar ihjäl mig!).

Nu ska jag sticka några varv på mina Mermaids innan jag hoppar i bingen.

Kärlek