söndag 31 augusti 2008

Gådis, tuuutte och bajs...

...jorå, det är så det låter mest hela tiden här hemma hos oss :) Det är lilla ullhuvsbarnet som pratar om godis, mina tuttar och hennes bajs. Det kommer nya ord ur den där lilla munnen var dag numera, idag sa hon woow.

Såhär ser min bolero fortfarande ut-har inte haft motiverig att repa upp för att maska av lite hårdare. Men när jag har det så kommer den säkert sitta som en smäck.

Ta kort på sig själv går sådär...


....å ännu lite sämre

Just nu stickar jag på en annan bolero, mönstret (av Anne Elliot Spencer) hittade jag på Ravelry och jag använder mig av det däringa danska sockgarnet vad det nu hette. Jag håller på med första framstycket och jag har gett mig själv den kommande veckan att bli färdig. Sen ska det stickas färdigt snigelvantar, Clapotis, spetssjal och mössor innan kylan kommer.

Som en lila dröm, utan...


...och med det minsta ullhuvet, Missy.

Dags att grabba stickorna!









söndag 17 augusti 2008

Shorty I can take u there...

Nyss hemkommen lyssnar jag högt på lite favoritmusik och äter jordnötsringar :) det är fint det!

På senaste tiden har jobbat en del, stickat men mest drömt om marsvin :) jo det är sant! Jag läser allt jag hittar, tittar på bilder och vill ha vill ha vill ha nu nu nu...Men det blir inga små grisar just nu (tror jag). Men när det blir av då ska jag skaffa omplaceringsmarsvin, kanske härifrån , vad glad jag blir av människor som Irene.

Älskade M pratar: gonmjgahhlmonnbam ungefär och så kramas hon :) älskade lilla barn!

På stickfronten har det hänt en del minsann: Jag har färdigställt mina första tåsockar:





Stickade i Online efter ett Dropsmönster. Roliga färger som säkert kommer lysa upp i det annalkande vintermörkret. Sen så har jag börjat på en klövermönstrad bolero (mönster från Ravelry) i ett danskt sockgarn i min favoritfärg lila :). Jag håller på med ärm nr 2 men upptäckte sent igår natt att det blivit fel, gör om gör rätt!




Sen så är jag faktiskt nästan färdig med följande projekt;





Bilden visar dock något annat...hur som så har jag kvar att fästa lite trådar och ev repa upp avmaskningen för att göra den lite hårdare. Jag måste prova lite mer först. Jag är iallafall nöjd med den, den är fantastisk mjuk och gosig och så har garnet en sån fin lyster.



Sist men inte minst har jag pimpat köket; nu är det värsta romantiska som gäller....





Spetsgardiner, Mårbackaperlargoner, duk och på väggarna hänger några av Carl Larssons tavlor.



Heja Usain som vann 100m! Oj oj lekande lätt gick det och visst har han rätt och vara mallig, jag hade också klappat mig på bröset :). Vidare tycker jag brottningsAra gjorde rätt som slängde sitt brons.



Am out