lördag 28 juni 2008

46664



It´s in our hands


Grattis i efterskott Mandela!

Det var en gång...

en liten liten drake, alldeles för liten för att bli en bäbispresent. Istället får det bli en nyckelring och så får jag inhandla grövre garn till bäbispresenten. Roligt är det iallafall och snabbt går det också.
Lilla lilla drake
Idag har jag varit effektiv och hunnit med att både städa, tvätta mattor o kuddar o kläder, köpt två vita fina lobelior som jag planterat, varit o lekt med älskade M i Trädgårdsföreningen (vi såg två ekorrar på nära håll som letade mat i en papperskorg) och lagat mat förståss. Men det är nu det gäller, inatt ska nämligen den där sista uppsatsen bli färdig, no matter om det så ska ta hela natten! Först ska jag bara peppa mig genom att virka färdigt lilla drake.
Mugabe vann, näee really?!

torsdag 26 juni 2008

Bäbislycka

Barn är verkligen livets mirakel! Jag pratade just med de nyblivna föräldrarna till lilla gossen som föddes häromdagen...ååh lilla lilla vän, välkommen till världen! Men stackarn hade det visst inte lätt, han blev "bortglömd" i ett skiftbyte och tappade därför temp rätt kraftigt..hmm stackars! Sånt borde inte få hända, som förstföderska är man helt utlämnad till barnmorskor och sköterskor och vet inte vad, hur o när saker ska ske. När vi låg på BB uppfattade jag det som att mycket information gick förlorad i just dessa skiftbyten mellan barnmorskorna, så jag är inte direkt förvånad över denna miss. I Amerikat hade de säkert kunnat stämma dem...Men nu mår lilla gossen iallafall prima och har kommit hem från BB. Jag hoppas på att få åka dit imorgon o titta på underverket o känna bäbislukt :) I samtalet med de nyblivna föräldrarna blev jag påmind om att den första tiden med bäbis handlar om bajs...jo, det är vad man pratar om mesta tiden-har hon bajsat än? nu gråter hon, har hon bajsat/kanske behöver hon bajsa.......så rullar det på. Bajs blir helt plötsligt till något positivt! Å det blir liksom en sån stor del av vardagen att man utan att tänka på det glatt berättar för nära o kära att idag har hon bajsat X många ggr varvid när eller kär hmmar och man undrar varför denne inte tycker det är lika fantastiskt som en själv :)

Över till något annat: tack för kommentarerna för Sheldon! Skoj! Nu tror jag att jag kommit på vad bebbe nr två kan tänkas få: en drake fast helvit eller grön med röda ryggtaggar. Mmm jag ska fundera en stund.

Jag vill jättemycket bo i ett gammaltrötttorpmedvitaknutarochglasverandamittuteiskogendärjagkanodlaminaegnagrönsaker
hagettermarsvinodärälskadeMkanlekafritt...

Nu ska jag försöka att inte somna med Clapotis i händerna.

tisdag 24 juni 2008

Låt mig presentera...

Sheldon!
Sköldis Sheldon


Sheldon är stickad i bomullsgarn, har ett separat skal och är ju faktiskt fantastisk söt! Jag ändrade lite i mönstret så hans hals blev lite kortare och han huvud lite rundare. Det gick undan att sticka själva delarna, mest tid gick åt till att sticka I-corden runt skalet, pilligt värre. Ögonen sydde jag fast i benen så att de blir barnsäkra. Å dagen till ära som Sheldon blev färdig föddes den lille gossen som han ska flytta till! Det kommer bli lite svårt att lämna bort honom minsann men förhoppningsvis blir han lika uppskattad i sitt nya hem. Jag längtar efter att se nya bäbisen!

Naken

Sniff sniff

Nu är frågan om jag ska sticka en Sheldon till o ge bort till bäbis nr två eller om jag ska hitta på någe annat, är ingen fan av att sticka samma sak flera ggr. Nåja, jag ska suga lite på det-som min evolutionslärare alltid sa "det kan ni suga på" jorå så att...

Kollade in Allsångspremiären, bäst var ju helt klart Miss Li, så vill jag också kunna sjunga! Men Håkan förstår jag mig inte på.

Dags för dagens stickbloggssurfning!

måndag 23 juni 2008

Midsommar, Sheldon och luktärtblomster


Midsommaraftonen spenderades delvis med att tillsammans med några andra av stadens invånare titta på folkdans och se majstången resas, i Trädgårdsföreningen.

Ullhuvspappan fick se folkdans live för vad jag tror var första gången, det såg ut som han belv uttråkad rätt snabbt. Inga rumpskakningar och trummor som han är van vid från sitt "hemma" här inte :). Jag gillar musiken, det är sommar det minsann! Jag kollade mest in dräkterna, vilket handarbete!

Nu blommar det! Kolla in mina fina luktärtsblommor:

Luktärtor is the shit! Jag gillar ärtväxter i allmänhet; klängena, blommorna och för att de ser "goda" ut..:) hmm jo jag vet att dom är giftiga så jag lovar att inte smaka.Å tomatplantan har blivit så stor och ståtlig och blommar gör hon också. Snart blir det färska hemodlade tomater!

Jag, Juzze och älskade M var i Gamla Lnkp igår, vi mumsade på glass och kunde såklart inte motstå ett besök i Chokladboden.....

Jag köpte mina favoriter Special nougador..mmm de mumsar jag på i skrivande stund.

Stickeriet då? Jorå, när jag satt o sticksurfade stötte jag på Sheldon och kände genast att det är ju den perfekta presenten till de två små knoddarna som väntas komma till världen i nästa månad. Jag beräknar att bli färdig i afton, imorgon ska han få ögon.

Sheldon in pieces...stickad i bomullsgarn på st nr 3

Ååhh, lilla lilla flicka! Jag tittar på programmet om den lilla flickan Lakshmi som föddes med en parasitisk tvilling sammanvuxna i bäckenet. Nu ska hon opereras, måtte det gå vägen!

onsdag 11 juni 2008

Jobbe och drömmar

Jag jobbar, det går bra. På nåt sätt har jag en helt annan motivation till mitt ganska ledsamma jobb nu för tiden, det är tack vare älskade M.
Igår lyssnade jag på en repris av en sommarpratare (Sommar P1) som pratade om sin kärlek till sin mamma och vad hon hade gått igenom. Mamman hade vuxit upp under fattiga förhållanden och fött jag tror 16 barn, sju av dom fick aldrig växa upp. För det första undrar jag hur man orkar gå vidare efter att ha upplevt något sånt och för det andra tänker jag på vad vi mödrar (och fäder för den delen) är villiga att göra och genomgå för att våra barn ska må bra, häftig kraft det där! Å så tittade jag på ett program på tvn som handlade om farbrorn Jon ,i sitt fina vita hår och skägg, som bodde ensam på en bedövande vacker ö (Skårö?) i Norge nånstans. Dit till hans ö kom man med båt eller helikopter, väl där tog det det "ett par timmar" till fots att ta sig upp till huset. Ensamt hade han det också, ibland gick det månader utan en mänsklig själ. Dokumetären slutade med att Jon flög och klippte sig, härligt att se hur han sken upp i samvaron med en kvinnliga frisören. Jag älskar att titta på program som detta, nog för att jag vill bo på landet men kanske inte så ensligt som Jon.

Shawl collar vest växer! Den är skoj att sticka; mjukt mjukt garn och stickor nr 5, då går det undan.

Nu när pluggis är över (nåja jag skjuter fortfarande min sista uppgift på framtiden ett tag till) så tänkte jag ägna mig åt att ja sticka såklart :) och så ska jag göra något jag tänkt göra länge (näe...hon har skjutit på nåt igen!) :skriva ned mina drömmar! Från små till stora. Jag tror att det är viktigt att sätta ord på vad det är man vill med/vill ha här i livet, så nu ska de skrivas ned!







lördag 7 juni 2008

Färgbyte och omstart

Clapotis har blivit blå, så alla projekt jag stickar på är blåa (utom Lace ribbon). Jag gillar blått. Att sticka är ju inte bara avslappnade, kreativt, meditativt utan också färgterapi! Jag är en sån som påverkas rätt mycket av färger, jag vet exakt vilka färger jag inte skulle vilja ha i mitt hem t.ex. Färger jag mår bra av är blåa, gröna, lila och vita nyanser. Sen kan man ju fundera på huruvida man inte gillar vissa färger för att man vet att man inte passar i dem...jag passar t.ex inte i varma toner-gul, orange, beige osv-och dessa fäger tillhör inte heller mina favoriter.

Clapotis

Jag har börjat på den perfekta boleron-The Shawl collar vest! Jag har stickat kragen men upptäckte igår att jag gjort fel i början på mönstret, gör om gör rätt!

Shawl collar vest i väntan på upprepning

Papa God vilket fint väder vi har! Jag har tom fått lite bränna, inte något jag brukar ha fått vid den här tidpunkten! Men jag tror ändå att vi behöver lite regn, gräset ser lite ledset ut minsann.

tisdag 3 juni 2008

Graduation & gifts

I fredags hände det; jag presenterade mitt exjobb! Det gick finfint, nemas problemas. Efteråt gick vi och åt på Yogi, den indiska restaurangen här i staden. Jag kan tänka mig att äta indisk mat varje dag faktiskt, gott! Men än är jag inte helt färdig med studierna, har lite småfix kvar med exjobbet samt en uppsats att skriva, imorrn...



Oj oj oj vad jag blev firad då! hhmm en massa trevligt blev det: tjusigt halsband, vacker ampel med en blandning av fina vita blommor som nu hänger o dinglar på balkongen, garn och stickor :) (såklart!) och kläder....Håhå, tack så hemskt mycket alla!

Nya bekantskaperna: Stickor, Kauni effekt & Debbie Bliss

Debbie Bliss ska bli till den perfekta boleron jag skrev om häromsistones, Kauni effekt (mörkgrön, ljusgrön och gul) ska bli till en mössa eller en halsduk eller tja vad som! Ikväll ska jag lägga upp till boleron, tjohoo garnet är så mjuuuukt så mjukt. Lilla M tyckte att 15 min sömn var tillräckligt med sömn så hon är uppe igen :) så stickningne får vänta till hon sover.

Jag har spanat efter sjalnålar ett tag men så kom jag på den briljanta idén att använda lera (något jag pysslade mycket med som mindre). Jag provlerade tre stycken och har fått lite fler idéer men så här blev de tre befintliga:


Sjalnålar
Vilket fantastiskt väder det har varit eller ät till och med. Jag älskar sol och värmen! Måtte det fortsätta.