torsdag 29 maj 2008

Arla morgonstund

Jaha, där ser man...det blir alltså ljust innan 4 numera. Vad gör människan uppe vid den här tidpunkten kanske ni undrar. Jo jag har suttit med min presentation av mitt examensarbete som jag ska presentera imorgon (blir det ju nu när det redan är torsdag, dock en tidig sådan). Så resten av dagen ska jag öva öva öva. Det här blir ju mitt sista framförande inom skolvärlden, troligtvis får jag väl tillägga.

Nu är frågan: ska jag sticka, diska eller sova fram till att älskade M vaknar (=6.30)? Diska är tråkigt o inte är jag trött så jag plockar nog fram Lace Ribbon o gör några aviga och räta och lyssnar på gamla repriser på Christer.
Igår var jag på anställningsintervju för ett jobb jag verkligen vill ha, men det talar vi lite tyst om för jag är sån som tror att det kommer gå illa om man pratar om och har för höga förväntningar om jobbet ifråga. Men intervjun gick bra iallafall, svar utlovades till nästa vecka.....

tisdag 27 maj 2008

Bröllop och tvättnötter

Oj oj oj vilket bröllop det var! Ett av de vackraste bröllop jag varit på. Kyrkceremonin var fantastiskt romantisk med sång och tal och ett allmänt trevligt upplägg. Tårarna rann kan jag säga :) Efter kyrkan var det fest i församlingshemmet, det bjöds på jättegod medelhavsinspirerad buffe och tårta på det. Just nu ligger nog de äkta makarna på någon härlig strand i Thailand....

Just married!

Jag, älskade M, äkta makarna Nilsson och ullhuvspappan

Igår använde jag de indiska tvättnötterna för första gången. Å de fungerar alldeles utmärkt, jag tvättade lakan och älskade Ms gosehandduk som hade diverse fläckar av olja, mat o annat gojs. Inte ett spår av nånting blev det vet kvar! Så gå nu och köp era indiska tvättnötter och på så sätt värna om Moder Jord.

Jag har pausstickat några varv på Clapotis och lyckats nystat den andra härvan till Lace Ribbon. Snart kommer det bli mer sticktid för min del, jihooo!

fredag 23 maj 2008

Mission accomplished!

Spindelvävssjalen är färdig! Den är ok men inget att bli överexalterad över. Det är inget jag kommer göra om, sticka med stora stickor är ingen höjdare tycker jag. Jag stickade nått varv på Clapotis imorse, tacka vet jag stickor nr 3. Spindelvävssjal i Kidsilk

Igår satt dom där alla fåglarna minsann som jag ville fotat, självklart hade jag ingen kamera. Men idag ser ni så hade jag kameran i högsta hugg:


Efter att jag stickat färdigt Clapotis ska jag sticka en sån här vacker sak. Jag har alltså hittat det ultimata boleromönstret!
Sa jag att jag vill ha marsvin? Ååh, jag har ju haft dessa söta små djur förr och nu vill jag ha igen. Jag har nämligen hittat en ny sort: Lunkarya. De har lång päls som är lite vågig, alldeles bedårande söta! Ja kolla in hur dom ser ut här.
Over and out!

onsdag 21 maj 2008

Cred

YES! Idag fick jag lite cred från min handledare! Han gratulerade till ett bra jobb och för att det senaste jag skrev hade "ett perfekt språk, inget att anmärka på". Very nice :)

Idag tog jag med mig kameran för att försöka fånga dom däringa söta små dunbollarna nere vid bäcken, men som på given signal hade de allihopa tagit sovmorgon...

Sjalen växer minsann.

tisdag 20 maj 2008

Spindelvävssjal och fåglar

På lördag gifter sig Juzze med sin J! Det ska bli så himla roligt o gå på deras bröllop! Jag har ju redan visat min klänning som jag ska ha på mig, men med risk för att det blir lite kyligt så håller jag på och stickar en ulliguillig sjal att värma mig med. Så här långt hann jag igår:
Hinner jag till lördag?

Igår när jag hade ärenden på stan slank jag in på Garnverket och för en gång skull visste jag precis vad jag skulle ha: Rowans Kidsilk :). Det är min första kontakt med mohair/silke faktiskt, och oj vad mysigt och fantatiskt mjukt det är. Jag hittade mönstret i Aftonbladets lördagsbilaga Härligt hemma! Jag stickar rätstickor på stickor nr 8.

Älskade M är frisk igen så jag var precis o lämnade henne på dagis. På vägen hem såg jag en för mig okänd andfågel med fyra små runda ulliga ungar :) ååååhh vad söta dom var! Jag vill hålla och pussa på! Jo, när det kommer till djur och framför allt djurungar finns det ingen hejd på mig. Det finns få saker som jag uppskattar i naturen som alla dessa fantastiska djurarter. Nog är jag biologi hjärtat alltid. Sen bor det en blåmesfamilj i ventilationsgallret alldeles under våran balkong, föräldrarna brukar mellanlanda på vårat balkongräcke med näbbarna fulla med smaskiga larver o insekter.

Nu ska jag göra min powerpoint presentation, på fredag nästa vecka smäller det! Kan ni tänka er, inatt blev jag färdig med mitt exjobb (med undantag av vissa detaljer dock). Så nu har jag skickat in till min handledare och väntar på han dom.

söndag 18 maj 2008

Clapotis och sjukdom

Nu har hon vuxit lite till, Clapotis. Jag gillar att sticka Clapotis; mönstret är lätt och så är det roligt när garnet byter färg. Men det går sakta, dock borde hon bli klar till sensommaren.



Clapotis i regnbågsgarn


I fredags var jag hos läkaren (efter vissa påtryckningar); han sa att jag har en miniöroninflammation och en minilunginflammation. Jo tack, jag kände det. Så nu knaprar jag antibiotika och hostmeducin. Fast mest synd är det om älskade M, hon fick feber härom natten men är på bättringsvägen nu.

Igår fick vi trevligt besök av mormor och Svenne, som vanligt så är det lite som julafton när de kommer; älskade M fick en hel uppsättning med jättesöta sommarkläder (shorts, linne, t-shirt, brallor och en hood) och jag fick svartvinbärssaft (för att kurera mig), tidningar och så bunkar o matlådor av olika slag. Tack snälla snälla!

Älskade M sover nu så det är väl bäst att jag försöker avsluta mitt exjobb.

torsdag 15 maj 2008

Så...

var jag snart klar med min utbildning till biolog. Efter 5 år av pluggis så är det slut. Hur det känns? Inget särskilt faktiskt, jag är mest orolig över att jag kommer bli arbetslös. Jag läste ams framtidsutsikter för oss biologer, ack ack det ser bara dystert ut; det kommer vara HÖG arbetslöshet inom de närmsta 10 åren och väldigt få pensionsavgångar. Ja, så det känns sådär just nu faktiskt. Motivationen till att få färdigt mitt exjobb är väl nere på en 12.5 %....Min hjärna går på högvarv för att tänka ut en plan 2, kan jag läsa nån kurs på distans för att bli mer attraktiv kanske? KY utbildning? Hmm, probemet är bara att jag gjort slut på mina CSN pengar så allt pluggis får ske genom annan finansiering (=distans samtidigt som ja jobbar med annat). Tänk om man varit smartare när jag valde inriktning, om jag valt att plugga till barnmorska (3 år sjuksköterska, ett år jobba o så ett år barnmorskestudier) till exempel så hade jag vid denna tidpunkt säkerligen haft 70% större chanser att få ett jobb. Men så går ju inte tänka...vad hjälper det. Ångrar jag då mitt val, delvis nej för att jag brinner verkligen för biologi men delvis också ja, det vore ju trevligt med ett jobb så man har råd att äta.... Idag känns det som att en universitetsutbildning ej lönar sig; studielån upp över öronen, flera år till att plugga osv...Folk som efterfrågas idag är sånna med yrkesutbildning på gymnasienivå; rörmokare, svetsare mfl mfl. Nä, jag tycker universiteten skulle anpassa antal intagningar till hur arbetsmarknaden ser ut, som det är idag så ju fler studenter ju mer pengar får universiteten. Nähä, kanske skulle jag rycka upp mig lite? Nog med pessimism för idag, det löser sig (kanske) som gubben sa.

Nu ska jag passa på att vila lite medan ullhuvet sover, jag är lite krasslig (hosta, ont i ett öra o snuvig).

tisdag 13 maj 2008

Hey va händer

....på balkongen?



Joråsåatteeh det växer o gror minsann.

Samtliga frön (utom persiljan) som jag planterade har nu grott och tittat upp över jordytan. Luktärterna är finast än så länge. Nästan varje dag senaste veckan har jag legat på huk vid mina krukor o tittat o tittat om det har grott nåt. Jag, tålamod?

Snygga luktärtor

Smulgubben blommar snart!

Sockerärtor på G

Idag medan jag väntade på att klockan skulle bli dagisdags hann jag sticka några varv på Clapotis, jag släppte ännu en maska o det blir ju så fint så. Men jag hade önskat att garnet repade sig bättre; nu får jag för hand släppa maska för maska, garnet liksom tovar ihop sig lite....Lyxproblem, så det kan jag väl leva med :)

söndag 11 maj 2008

En härlig dag på Ekenäs slott

Idag har vi varit på Ekenäs slott och kollat in det årliga Riddarspelet. Oj, så trevligt vi hade det. Vi började i slottet med en rundvandring, därefter åt vi Riddartallrik. Sen bar det av ned till marknaden. Där tittade vi på vackra smycken, annat plotter, mat o godis. Jag köpte indiska tvättnötter-kolla bil nedan. Klockan 15 var det dags för riddarspel, det var häftigt! o det sög till i hästtarmen, hästtjej i hjärtat som jag är :) . Så här fina var hästarna och vi och slottet:


Upp för den branta backen

Ekenäs slott

Innifrån

Fikastund

Lin

Målning som finna i entren på slottet, föreställer en kvinna ur tjänstefolket som en gång räddade slottet från att brinna ned.

Riddare i full fart



Riddare Silvertrana, finaste hästen!


Uppställning av halva riddargänget

Full fart ut från arenan!

Dagens inköp: Indiska tvättnötter. Har läst en del om dessa och blev jätteglad att jag hittade dem. Dessa nötter ska ersätta tvättmedel, kan användas till alla tyger o alla temperaturer, är billigare än vanligt tvättmedel och idealiskt för allergiker o så resterna komposteras. Värt att pröva!

Sammanfattningsvis så hade vi en fantastisk dag! Tack igen Madde!



lördag 10 maj 2008

Nåt sött



Igår satt vi på balkongen en stund, jag och alla ullhuven. Missy tycker det är lite otäckt att vara ute så hon vill helst sitta i någons knä. Lilla M blev mycket förvånad när Missy självmant ville hoppa upp i hennes knä, annars är det mest lilla M som försöker hinna ifatt Missy för att få klappa och pussa.


Igår stickade jag heeela kvällen (inget pluggis) jag stickade upp den första härvan ekogarn till Lace Ribbon. Efter det fortsatte jag på Clapotis, kul att växla mellan garnmaterial, ullen kändes så himla lätt o fluffig. Snart blir det färgbyte till grönt!


Nu är det nån som är tröttis, dag o sova middag!


Njut av det härliga vädret :)

fredag 9 maj 2008

Klass 9A

Jag har följt programmet Klass 9A under våren. Kollade just reprisen av sista avsnittet och en liten tår trillade på min kind. Vilka ungar va! o vilka lärare framför allt, se vad lite engagemang från lärarna kan göra. Jag gillade idrotts-, svenska- och matematiklärarna mest. Jag tänker osökt på hur många elever det finns i detta land som har stor potential men som inte kommer till uttryck pga lärarna, ack ja!

Idag fick jag några varv stickade på Lace Ribbon. Nu är hon så lång att hon når ett varv runt halsen med små korta tåtar som hänger, det blir jättebra!

Pluggis, imorrn ska hemsidan va färdig...

torsdag 8 maj 2008

Vår balkong

Så här ser den ut, våran balkongen:





Utifrån



Smulgubben får lite sol




Fån vänster till höger: sockerärtor, morötter, persilja, druvtomat, lukttärt och så några till sockerärtor












Igår föddes en surdeg:


en surdeg har just fötts...




Jag tillverkade den enligt Vår Kokboks recept: 25 g jäst, 3 dl vatten o 3 dl rågsikt. Den ska få mogna till sig tills imorgon så idag ska det bara matas. Det bubblade livligt igår, men nu är den så stilla så stilla. Det spörs om det blir bra...

Åter till pluggis!

onsdag 7 maj 2008

Musique

Lycka är ett par rediga hörlurar minsann! Det inhandlade vi igår (för den uppmärksamme inte särskilt många timmar sen) så nu sitter jag här o njuter av lite skön musik. Musiken kommer liksom upp till en hel ny nivå med lurar, man hör allt o kommer nära. Vad ljuder i mina lurar? Afromusiken ligger jag lågt med men:

-Robyn
-Alicia Keyes
-R&B pojken Chris Brown- jo, jag är svag för vackra människor med sammetslena röster, o dansa kan han ju oxå :)
i samma kategori med skönsjungande män faller:
-Gyptian
-Lukie D
-Morgan Heritage
-Turbulence
-Junior Kelly
fast ovanstående är reggaemusiker

Nä, tanken med att stiga upp mitt i natten (som vanligt somnade jag ( innan) när jag sövde lilla M) var ju att jag skulle plugga så det är väl bäst ja gör det.

tisdag 6 maj 2008

Jag säger det med punkter

Jag startar dagen med ett blogginlägg...vi kör det i punktform:



-är på universitetet just nu, det är mycket att stå i; det ska göras en hemsida, en broschyr, en utvärdering av hela utbildningen men framför allt måste jag bli färdig med mitt exjobb. Det är liksom från det jag ska utgå när jag gör alla uppgifter. Hur går det då? Well....det går framåt iallafall, sakta men säkert.



-ska på "oral presentation strategy meeting" alldeles strax, det gillar jag. Konstruktiv kritik är alltid bra.



-jag ser fram emot söndag väldigt mycket. Då har vi blivit bjudna av snälla Madelene (hon vann biljetter som hon sedan gav till oss) att åka till Ekenäs slott och titta ja på slottet förståss men också riddarspel, medeltida marknad och en medeltida by! Jihooo! Va skojjigt. Bilder utlovas på söndag. Tack snälla snälla Madde!



-Suzans möhippa gick galant; vi spelade Lazerdome (första gången för mig, döroligt fast jag kom sist :)), relaxade i Romerska badet (varm pool, bastu, champagne,

lördag 3 maj 2008

Gårdagens snackis

- Jag fick visa leg på ICA när jag handlade två cider.....jag är ju bara nästan 10 år äldre än lägsta ålder för utköp av alkoholhaltiga drycker. Kassörskan tyckte jag skulle ta det som en komplimang.

-Jag har sökt jobb på Posten som brevbärare under sommaren. Idag fick jag svar. Nåt jobb fick jag inte, men kolla in statistiken: Posten behövde 25 personer, de fick in 698 ansökningar.....Ja, du läste rätt, 698! Jag har inga kommentarer.

Igår var en dag i produktivitetens tecken, jag; sådde mina fröer och gjorde iordning balkongen, tvättade och städade. Well done!

Idag fyller min pappa o älskade Ms morfar 54 år! Hipp hipp hurraaaaaa!

fredag 2 maj 2008

Blommor o blader





Så här fin är klänningen jag inhandlade häromdagen, jag hade tänkt hemlighålla den men efter vissa påtryckningar så......ullhuvsmamman goes modeblogg:

Inköpt på Åhlens för 349 riksdaler



Tre söta afrikainspirerade knappar


Detaljstudie av ficka-I like



Igår var vi o grillade med hela CAL gänget (Cameroonian association of Linköping) och tillhörande fruar, sambos och barn. Jag brände mina sojakorvar till oigenkännlighet, annars var det trevligt; lilla M o hennes kompis, större L, lekte och busade. Jag njöt mest av att vara i naturen medan gubbarna var glada över det grillade köttet och fotbollsspelandet.



CAL, en fru och en sambo





Tidigare på dan var jag, lilla M och Juzze på ytterligare en utav våra alltid så trevliga shoppingrundor. Inspirerad av http://www.paindemartin.blogspot.com/ som Dödergök tipsade om på sin blogg ska jag baka surdeg för första gången nånsin, så vetemjöl special inhandlades. Desstuom ska göra balkongen vårfin idag med detta:







Lavendel, morötter, persilja (till Missy) , luktärt och sockerärtor




Två stackars penseer som får avsluta sina dagar hos mig, tomatplanta och en smulgubbe (korsning mellan jordgubbe och smultron)



Juzze ska förresten ha sin möhippa imorgon :) he he, hon har försökt få mig att försäga mig flera gånger....men se det gick inte! Mooaahhaahaa!


Jag har precis varit o lämnat ullhuvet på dagis, de samkör alla avdelningar idag men det var bara två barn. Ingen av hennes ordinarie fröknar/lärare var där, utan två andra som knappt kunde dra på munnen...oh happy day! Men det är ju en liten tuffing vi har så som vanligt lämnade jag henne utan några protester.



Nu blir det exjobb för fulla muggar, heja heja!!



Svenne.....jag har fuskat med mitt stickförbud ;) (jo det var som så att jag gav mig själv stickförbud den här veckan, så att jag enbart skulle fokusera på exjobbet. Men som du kanske redan räknat ut gick det inte: Lace ribbon har skrikit efter att få bli några varv längre, så det fick hon...)



Medan jag väntar på att mina bilder ska laddas funderar jag på om det är skadligt att sitta med sin laptop i knät (vilket jag alltid gör) , jag får nämligen ont i låren när datorn är i knät, en huvudvärksliknande smärta innifrån...hmm.