fredag 28 mars 2008

Påfyllning av garnförrådet

Idag stod det ett stort paket från Garnkorgen lutat mot dörren när jag o älskade M kom hem, lycka! Paketet innehöll:
Garn..mera garn!


Det blåa (Kampes flamgarn) ska bli min första kofta, har tittat på lite olika mönster men inte bestämt mig riktigt än. Det gröna entrådiga (oxå Kampes) blev jag lite besviken på färgen, trodde den skulle varit ljusare men jag tror det blir bra när det så småningom blir till en sjal/halsduk. Det vita från Online ska färgas med äggfärgerna jag vann, det multifärgade ska bli till en vårmössa till älskade M.
Så här långt har jag kommit på älskade Ms pippitröja:

Pippitröja i slutskedet

Den blir färdig ikväll sen återstår bara fästa trådar, blockning och montering.

Ikväll blir det inga studier för min del, här ska det stickas!

onsdag 26 mars 2008

Äggfärg och stickmarkörer



Idag fick jag min vinst av Mia på posten! Kuveret innehöll äggfärger och en mycket trevlig överraskning: två stickmarkörer egenhändigt gjorda av Mia. Precis vad jag behövde till Clapotis, stackarn får nu dras med garnöglor som markörer....blev sugen på att tillverka egna markörer.


Annat roligt är att jag beställt garn, nu ska det bli tröjstickning till mig själv, garnfärgning, halsduksstickning och mösstickning. Åh vad roligt!


Jag vill helst av allt sticka, men jag måste nog ägna mig åt mitt exjobb...

måndag 24 mars 2008

Afrobröllop och vinnare!


Oj, oj, oj vad vackert bröllopet var.....brudparet var så vackra i sina kläder och romantiken flödade. I kyrkan var det så vackert att jag tom fällde en liten tår :) , det var sång, dans och handklapp till in- och utmarchen- det gillar jag, såklart man vill ha glädje och dans! Sambon sa dock att i jämförelse med hur det går till i Cameroon så var det här den lugna varianten, Mama Africa I like!
Det vackra brudparet



Kläderna brudparet bar är ett utsökt hantverk, mönstret är broderat och jag kan bara gissa hur många timmar det tar att få färdigt. Huvudbonaden som brudgummen bar är virkad i ullgarn, ska försöka ge mig på en sån en vacker dag.

Under mottagningen blev vi bjudna på delikat afrikansk mat, jättegott! Det hölls många tal, spex, sång , musik och så var det dans till långt in på natten.


Sambon o ja

Sambon, älskade M, ja o Uncle

O så är jag lycklig vinnare av Mia från Mias Stickblogg (kan fortfarande inte länka....) utlottning av äggfärger :) Himmel och pannkaka vad roligt det är att vinna. Nu måste jag illa kvickt köpa garn som jag kan färga, det blir första gången jag färgar garn, ska bli mycket spännande!

Nu blir det pluggis!

fredag 21 mars 2008

Glad Påsk!

En sån här söt en fick inte jag i mitt påskägg, det hade jag ju gärna velat annars, men däremot en massa gottigt godis! Min egen lilla påskkanin, Missym ligger vid mina fötter och snarkar :)

Imorgon blir det bröllop för hela slanten, jag ska köra afrikanskt tema och ha min långa klänning, Älskade M ska också ha en av sina afrikanska klänningar, det ser jag fram emot!

Pippitröjan går framåt, satt uppe till tidiga morgonen idag....snart så är den färdig!

Nu ska jag knapra vidare på mitt påskgodis och göra lite fler analyser av mina ogräs.

GLAD PÅSK!

onsdag 19 mars 2008

Biologinyheterna

Nya frillan blev görbra, som synes lite kortare, lite ljusare och lite bättre. Jag passade på att sticka på pippitröjan när jag satt i frisörstolen, jag har bara halva framstycket kvar nu.



Nya frillan


Jag är trött idag, kanske beror på att jag satt uppe väldigt sent, jag och Clapotis :), har släppt den första maskan och garnet börjar ändra färg.

Det kom lite mer snö idag, fast bilden (utsikt från vardagsrummet) nedan är från i förrgår:


Hej mitt vinterland


Istället för ekonominyheter varje dag (timme) borde det, som en utav lärarna på univeristetet påpekade, istället finnas biologi/ekologi nyheter istället. Så vitt jag förstår bygger ekonominyheter på rena rama gissningar. Har dom inte till och med en apa till att förutspå vilka aktier man skulle köpa? Jesus of Nazaret, om det istället fanns biologinyheter istället skulle vi alla kunna få en rapport om moder jords dagsläge; växthuseffektens påverkan (koldioxidutsläpp mm), utrotade/utrotningshotade arter, havens hälsa, luftföroreningar, ozonhålet....ja listan kan göras lång. Dessa fakta, till skillnad från ekonominyheterna, fås från vetenskaplig forskning och är enligt min mening pålitliga.

Tid för stickbloggsläsning sen ska jag ta mig en lur innan jag ska plugga.

tisdag 18 mars 2008

Istället för att plugga är det roligare att läsa stickbloggar, hur har jag det med disciplinen egentligen? Jag lugnar mig själv med att slutlig deadline är den 28 mars...Pluggade när älskade M var på dagis och ska slutföra dagens uppgift alldeles strax.

Imorrn ska jag klippa mig och bleka min utväxt. Tycker jag som jag gör nu imorrn så blir håret en modell kortare och fortfarande blont. Det vankas bröllop till helgen, ett utav tre som vi är bjudna på i år.

Ser fram emot programmet Körslaget på fyran som börjar nästa vecka (?), det är ett program jag skulle kunna tänka mig att vara med i. Det är nåt speciellt med körer minsann, jag ryser av välbehag varje gång jag hör vacker körsång.

Idag går mina tankar till anhöriga till de två små barn som mördades i Arboga....för mig ofattbart hur man kan göra något sådant.

Snö!

Hoj vad det har snöat idag. Det var oväntat och lite trevligt, jag får fortfarande vissa stressymptom av snö från tiden då jag bodde i stallet...då hade snön knapppt inget gott med sig förutom att det blev ljusare, då skulle det broddas, halkas runt som bambi på hal is, det blev styltor i hovarna osv osv. Nu får jag liksom lugna mig själv med att jag har ju ingen häst längre, men det sitter djupt det där.

Tänkte jag skulle försöka få ned ett ord eller två på mitt exjobb, jag ligger efter fortfarande och det finns många frågetecken, men det går sakta sakta framåt.

Idag hade en elak pojke på dagis dragit älskade M i håret så hon blev ledsen :( dumma!

lördag 15 mars 2008

Morgonstund har guld i mun


Gomorron! Världen är som vackrast på morgonen tycker jag. Idag steg jag upp kl 03.00 för att försöka få nåt gjort på mitt exjobb, jag har tänkt och tänkt, läst några artiklar och fått ned några ord.


Sen kom älskade M nu vid 5.30, sömndrucken och gullig som hon är-jag hörde att hon hade vaknat och pappan tog upp henne i våran säng men sova ville hon visst inte så hon hasade sig ned från sängen och spatserade ut till mig. Så nu är det full fart!


Här kommer lite bildbevis på vad som sitter på stickorna nu:



Clapotis i görningen, ser fram emot att få börja släppa maskor











O så början på Snigelvantarna




I nya vårnumret av www.knitty.com finns det mycket fint jag vill sticka, kan tänka mig en Nob Hill i nån härlig nyans av grönt eller blått och den vackra Laminaria (som är ett släkte i familjen Laminariaceae bland brunalgerna) och lace ribbon.

Finns det någon skillnad mellan Påskmust och Julmust? Påskmust smakar mer påsk tycker jag...Juzze vad tror du?

Idag ska jag gå och gunga i lekparken med älskade M, i afton blir det svensexa (jo, vi kvinnofolk är bjudna oxå) men nu ska jag gå o koka havregrynsgröt.

torsdag 13 mars 2008

Jesus of Nazaret!

...som sambon brukar säga. Så kan jag väl sammanfatta det hela nu; för ungefär en timme sen, alltså igår hade jag deadline för första inlämningen av mitt exjobb, jag har suttit dag och natt men blev ändå inte färdig. Jag gillar inte att skriva...timmarna går när jag sitter där utan att allt för många ord hamnar på pappret men jag tänker desto mer. Men vad hjälper väl det? Jag vill börja jobba NU, är trött på pluggis med dess meningslösa uppgifter...

Bara för att jag sa att jag inte gillar att ha flera stickprojekt på G så började jag på ALLA, hehe...så nu är det pippitröja, Clapotis och njamagorrovantar (njamagorro är snigel på sambons lokala dialekt). Fast stickat har jag inte gjort så mycket senste tiden, istället har jag ägnat mig åt mitt menlösa exjobb.

Idag har jag mått illa...det kan du också få göra om du besöker www.savethesheep.com och sen klickar dig vidare till bla Pinks uttalande om den fruktansvärda muelsingen. Inte nog med att dom flår de försvarslösa djuren, dessutom skeppar dom fåren miltals efter miltals från Australien till jag tror det var Afrika, Turkiet o där ikring, för där ska dom slaktas! Så smidigt förstår ni. Det sätt som dessa djur behandlas på är f r u k t a n s v ä r t! Fåren släpar dom i benen, sparkar på, skär halsen av och medan domfortfarande är vid medvetande börjar de flå och skära benen av dom. Lika illa är det med nötdjur, det var en film från ett slakteri i Kairo, Egypten där slaktarna skär av senorna på djurens ben för att de ska ramla ikull så att de kan skära halsen av dem så att de sakteligen förblöder och medan de förblöder sticker de knivar i ögonen på djuren och snittar dem under svansen.....Må Gud skicka dessa personer till det mest helvetiska stället i detta universum. Jag skulle med nöje saaakta saaakta kunna ha ihjäl dessa människor, på riktigt. Det känns bra att vara vegetarian, det sista jag vill är att stödja denna vrickade djurindustri, jag funderar på hur det går till i Sverige. Men det känns som att allt man gör är skadligt; bomull, ull, läder, textilier, tvättmedel, tvål...jag köper svanen/bra miljöval märkta produkter visserligen men där lär ju vara skapliga mängder kemikalier som läcker ut i våra sjöar, hav och vattendrag. När jag får ett jobb ska jag endast köpa ekologisk mat och kläder. Älskade M fick iallafall ekologiska köttbullar idag. Hon trivs för övrigt som fisken i vattnet på dagis, nu lämnar vi henne i 4 timmar och hon vill inte ens gå hem när vi kommer för att hämta henne :) fantastiska unge!

Slut på nattugglandet, jag måste sova.