torsdag 18 oktober 2007

Happy Thursday!

Ja, idag är det "happy Thursday"! Ett av Uncle Fs trevliga påfund. Nja, det var snarare så att det var så vi försvarade muffinsbakeriet idag: choklad och vaniljmuffins med hallon och jordgubbar är det vi har mumsat på (för att väga upp bakade jag lite lantbröd). Jag är mätt!

Idag var jag och älskade M på infomöte på BVC om tänder och mat, M tittade nyfiket på alla små kompisar och undrade säkert vad det var för ena.

Tufsans granne hjälpte mig att få fatt i byrackan (näe..)idag, då kom hon så glatt o skuttade. *mutter mutter*

Jag började sticka på Ms socka nr två i förrgår, det går sakta men säkert framåt. Tänkte få den klar nästa vecka, då blir det mer tid för stickning för vi ska hälsa på mormor och morfar i min barndoms stad. Spetssjalen har också blivit några cm längre.

Jag var och lånade "De ovanliga 2" av Åke Mokvist, har läst ettan och kan verkligen rekomendera båda! Man får helt klart ett annat perspektiv efter att ha läst dem.

Stickdags!

söndag 14 oktober 2007

Ullhuvssocka och tattootankar

Igår färdigställde jag älskade Ms socka nr 1, den hade ju legat en bra stund och väntat på att få sin tå. Jag har dock drabbats hårt av SSS (second-sock-syndrome), räcker garnet? hur gjorde jag nu med det lilla improviserade skaftet? Men imorgon (varför göra idag vad man kan göra imorgon) då ska det ske, har jag lovat mig själv.


Älskade Ms lilla socka

Idag vaknade jag med en huvudvärk jag sällan skådat, den gick liksom från öra till öra över pannan och så bakom ögonen. Hm, jag brukar sällan ha ont i skallen och därför blir jag rätt gnällig när jag väl har det. Jag brukar fundera på hur somliga jag vet ofta har huvudvärk eller tom migrän fortfarande kan fungera "som vanligt", all heder åt dom. Själv blir jag som ett ömkligt litet knyte....Dessa tanakr har iallafall gjort mig ytterst tacksam över min hälsa. Hur som helst så gick värken över efter en tablett och lite sömn, men jag stannade inne hela dagen och gjorde inte allt för mycket.

Jag vill tatuera mig! (nu säger min mamma " näääääää men åååååsa!)Något jag velat ett bra tag och länge, länge gått och funderat på. Mina funderingar är följande: motiv? så långt ett lätt beslut, ett lejon! Sen börjar det bli lite mer klurigt: vill jag ha ett helt lejon eller bara ett huvud?, svart eller färg?, placering, storlek....ja det finns många frågor och just därför så har det inte blivit av. Å inte lär det bli av förrens jag är hundra på allt heller. Hur som så satt jag och letade lite tänkbara bilder att utgå ifrån och hittade bland annat den här:


Men jag är inte helt nöjd, det som fångas på den här bilden är stoltheten vilket jag absolut vill ska synas klart och tydligt. Önskar däremot lite mindre profil och att mer man ska synas... Det kanske aldrig blir nån tattoo.

Klockan är 20 och endast en ullhuvsmamma är vaken...älskade M somnade precis efter gröt och bad, pappan sover en en stund innan nattjobbet och uncle F har deckat på soffan. Jag tror jag går ut i köket och stickar några varv på sjalen.

lördag 13 oktober 2007

Nästan som julafton!

Uncle F hade med sig några överraskningar till oss:

En jättegullig klänning till älskad M, ullhuvsmamman är sotis... Gissa om älskade M blev sötare än sötast i klänningen?



O så fick ullhuvsmamman välja bland en hel drös armband och jag valde dessa vackra ting, I like! Jag ser fram emot att botanisera bland smycken som dessa när vi kommer ned.

Idag har jag haft ytterligare en härlig dag: den innefattade bland annat mat lagad av Uncle F, träff och promenad med Juzze, glass, gratulation av mormors kärlek S, bloggläsning och såklart en massa kärlek från och till älskade M.

Nu blir det lördagsmys för min del, herrarna i huset gick just ut och älskade M har precis somnat så jag ska plocka fram min lilla godispåse och stickning och fortsätta lyssna på Werra Son om det inte finns något bättre på televisionen.

torsdag 11 oktober 2007

Sjal och vantar

Vivaldi håller nu på att bli en sjal:
suddsuddig bild på sjalen
jag stickar efter detta mönster som jag valde efter att ha suttit läänge och försökt hitta det optimala mönstret. Men efter några varv ser det ut som att det blir bättre än väntat.
Så här blev det andra paret vantar:

Hmmmm, nja jo det blev inte sådär jättebra övergångar mellan färgerna, men men dom kommer fylla sin funktion iallafall. Tänkte tvätta o sträcka dom lite, så att dom blir lika långa :)

Annars så har vi fått en trevlig inneboende, pappans kusin lyckades få sitt visum till slut. Han gillar visst att laga mat, jättebra tycker Ullhuvsmamman!

Idag har jag ont i armarna, igår var jag och fick en hel drös vaccinationer inför Kamerunresan. Nu slipper jag förhoppningsvis åka på nåt skräp. Lilla ullhuvet är för liten så hon fick ingen spruta, bara malariaprofylax.

Dagen kommer ägnas åt tvätt, hundpromenad, proviantering och förhoppningsvis stickning.

fredag 5 oktober 2007

Vivaldi

Här är det fina garnet från Garnstudio, som inom några minuter ska få bli en spetssjal. Nystanet är så mjukt och gosigt, nästan lika mjuk och len som Missy. Det är första gången jag ska sticka med mohair, spännande! Jag tänker sticka emellan med spetssjalprojektet, vantarna får vänta en liten stund.



Idag har jag städat, tvättat, ätit bullar, pratat med la familia, fixat pass till lilla M, gått promenad (lika härligt väder idag igen) och såklart gosat och busat och matat mitt älskade älskade ullhuvsbarn. Hon sa "ma-ma" idag, åååh vad mitt hjärta hoppade till av lycka, jag vet ju att hon inte sa mamma på riktigt men jag fick ändå en försmak av hur det kommer kännas när hon verkligen säger det, älskade underbara unge!

Nu ska jag har fruktstund och sen sätta händerna i Vivaldi.

Trevlig helg alla!

torsdag 4 oktober 2007

Andra bullar

Idag är det kanelbullens dag, därför har jag bakat



bullar dagen till ära

kanel- och kardemummabullar för att fira! När kommer kladdkakans dag att införas?

Imorse virkade jag på vantarna:

virkade ullvantar

Som synes blir iallafall två i någe så samma färg, frågan är bara om garnet räcker. Om inte så får det bli torgvantar av det hela istället.

Idag var hundvaktshunden riktigt trevlig, jag fick en blöt puss och svansvift som hälsning :). Det har varit en alldeles underbar höstdag idag: soligt, varmt och vindstilla. Jag och älskade M njöt för fulla muggar. Det är så vackert nu när träden har sin höstskrud. Vi pratade med en söt tant som tyckte Tufsan var så söt så söt, "fast sötast är väl den i vagnen" som hon sa. Ja visst är det så.

onsdag 3 oktober 2007

Tiden går

Oj vad dagarna springer iväg, det är redan onsdag! Vad har jag pysslat med då? Jo, följande:

-Ett besök på Garnverket, det inhandlades ett lila nystan av Garnstudios Vivaldi. Här ska det stickas spetssjal!

-Höststädning av balkong (äntligen), ut med det vissna in (ut) med nytt...vilket betyder en stackars ljungplanta. Stackarn ska få sällskap inom kort.

-Virkning så det står härliga till (i min värld iallafall), nu har vante nr 1 fått en kompis nr 2, 2an har helt andra färger men mig stör det inte. Det blir bara mer av det goda då jag gillar alla färgerna och för att dom är så fina tillsammans. Just nu virkar jag torgvante nr 2 (garnet räcker nog inte till 2 par vantar). Bilder? ja, när jag laddat kamerabatterierna.

-Tandläkarbesök idag, nu är jag färdig för i år! Jag måste från och med nu bli bättre på att sköta mina tänder, huga! Tänk vad mycket garn och annat trevligt man kan lägga sina pengar på istället för kompositfyllningar.

-Sist men inte minst fick vi besök av mormorn idag. Hon kom på ett spontanbesök på hennes lediga dag :) Hon saknade älskade M, vi hade som vanligt en jättetrevlig dag med ett besök på stan där älskade M fick en vinteroverall, body i ekobomull, sommarklänning som hon ska ha i Kamerun och mamman fick lila strumpbyxor, en blå stickad storpolo i alpacka/akrylblandning och middag (när bedövningen äntligen släppt). Tack tack tack snällsnälla mormor!

Min söta lilla gullunge säger nu "ma-ma-ma-ma-ma" och "ba-ba-ba-ba", nästan som att hon säger mamma :) och så hoppar hon som en liten groda, skutt skutt skutt!

Jag kollar på "Grand designs" och tror att jag vill bygga mitt eget hus, när jag fått jobb och rätt så mycket mer pengar på kontot...men ett litet torp på landet duger lika bra :)